english English

Novosti

Pokrenut projekt IDEA

Prvi sastanak partnera projekta IDEA – Inspiring Digital Entrepreneurship održao se u Bruxellesu 11. studenoga 2019., čime je službeno obilježen početak izvođenja ovoga projekta. Pod vodstvom tima sa Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku devet partnera iz znanstvenog i poslovnog sektora kroz iduća 24 mjeseca razvijat će otvorenu edukacijsku platformu za unaprjeđenje studentskih vještina digitalnog poduzetništva koja će u konačnici biti dostupna na sedam jezika.

Dr. sc. Stjepan Srhoj objavio je znanstveni rad u časopisu Structural Change and Economic Dynamics

Znanstveno istraživanje „Getting ready for EU Single Market: the effect of export-oriented grant schemes on firm performance“ autora dr. sc. Stjepana Srhoja s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, te Janette Walde (Fakultet za ekonomiju i statistiku, Sveučilište Innsbruck, Austrija) objavljeno je u časopisu Structural Change and Economic Dynamics. Članak se može pročitati na sljedećem linku: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0954349X18303370?via%3Dihub.

”Oblikovanje lutke za izlaganje etnografske nošnje” je promicanje vrijednosti kulturne baštine

U organizaciji Odjela za umjetnost i restauraciju  Sveučilišta u Dubrovniku (radionice za konzervaciju-restauraciju tekstila) drugu godinu uzastopno održana je edukativna radionica Oblikovanje lutke za izlaganje etnografske nošnje. Partneri na projektu, kao i prošle godine, bili su Hrvatski restauratorski zavod i Dubrovački Muzeji (Etnografski muzej).

Održana radionica o ishodima učenja na Sveučilištu

Radionica iz kompetencijskog pristupa planiranju studijskih programa pod nazivom „Poučavanje i vrednovanje usmjereno ishodima učenja“ u organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje održana je 7. studenoga 2019. u zgradi Kampusa Sveučilišta u Dubrovniku.

Studenti ekonomije na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji o turizmu

Erasmus+ studenti s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, u okviru kolegija Management of tourist agencies, nositeljice doc. dr. sc. Iris Mihajlović, i studenti preddiplomskog i diplomskog studija, smjera Turizam, imali su priliku aktivno sudjelovati na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji Tourism in the VUCA world: towards the era of (ir)responsibility (ITCD), koju je organizirao Institut za turizam, u povodu 60. obljetnice rada Instituta.

 

Tražilica
Pretražite sve elektroničke resurse knjižnica