english English

Održan seminar Komunikacijsko-prezentacijske vještine za nastavnike

17.02.2020, 10:59:24

Dr. sc. Nikša Sviličić, vanjski suradnik Odjela za komunikologiju, vlasnik poslovne škole Proactiva, održao je za nastavnike Sveučilišta u Dubrovniku seminar Komunikacijsko-prezentacijske vještine.

U dvodnevnom druženju Sviličić je prisutnim nastavnicima objasnio važnost upravljanja komunikacijskim procesima, horizontalnu i vertikalnu komunikaciju i procese, kongruentnost i inkongruentnost u predavanju. Govorio je, između ostaloga, i o verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji u nastavnom procesu, komunikacijskoj percepciji u primjeni nastavnog procesa, objasnio je što su efekt Solomona Asha, Hitchcockov fenomen i Kulešovljevo komunikacijsko pravilo, a posebno se osvrnuo i na prezentacijske vještine u javnim nastupima. U zadnjem dijelu seminara održana je radionica DISC na temelju koje su analizirani komunikacijski stilovi prisutnih nastavnika.

Nikša Sviličić istovremeno je studirao i diplomirao na Sveučilištu u Zagrebu i to na: Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu (filmska i TV režija), Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu (komunikologija i novinarstvo), Filozofskom fakultetu u Zagrebu (muzeologija). Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu obranio je 1999. magisterij znanosti (Multimedijski računalski informacijski sustavi i hrvatski online mediji). Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu obranio je 2006. doktorat na Odsjeku za muzeologiju s temom: Modeli i vrednovanje multimedijske i hipermedijske prezentacije virtualnih muzeja u Hrvatskoj. Godine 2014. brani i drugi doktorat i to na Odsjeku za komparativnu književnost s temom: Kauzalitet antropoloških aspekata strukture filmskog izraza u paradigmi novoga hrvatskog igranog filma od 1991. do 2012. godine. Godine 2017. brani treći doktorat pri Doktorskoj školi iz Komunikologije s temom: Komunikološki i antropološko-bihevioralni aspekti društvenih vrijednosti kao prediktora samoprocjene krivnje na primjeru osuđenika na smrt.Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica