english English

UniSport Futsal Liga (kvalifikacije južne skupine)

23.12.2016, 15:10:33
UniSport Futsal Liga (kvalifikacije južne skupine)

Sveučilište u Dubrovniku izborilo dodatne kvalifikacije

Malonogometaši Sveučilišta u Dubrovniku ostvarili su lijep rezultat na kvalifikacijama južne skupine UniSport Futsal Lige, koje su se  14. i 15. prosinca igrale u dvorani SC Mocire u Zadru. U konkurenciji domaćina turnira, Sveučilišta u Zadru, Veleučilišta u Šibeniku te Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću, Dubrovčani su s dvije pobjede i porazom izborili drugo mjesto te će u dodatnim kvalifikacijama za popunu Lige pokušati izboriti oglede s najkvalitetnijim momčadima hrvatskih visokih učilišta.

Prvog dana kvalifikacija, u prvom susretu kontra domaćina turnira, Sveučilišta u Zadru, Dubrovčani su glatko izgubili 0:4, ali su sljedećeg dana u preostala dva kola ostvarili dvije pobjede; protiv Gospićana 7:1 te u odlučujućoj utakmici za poredak kontra Šibenčana  s 2:1 Nakon nekoliko sezona „posta“ što se tiče rezultata u futsalu, ove su kvalifikacije dale nagovijestiti da Sveučilište u Dubrovniku raspolaže s dobrom momčadi i kvalitetnim igračkim potencijalom, koji bi u narednom razdoblju mogao polučiti još radosnih trenutaka.  Jedini je problem uigranost momčadi koja bi se neophodno morala uključiti u nekakav organizirani sustav natjecanja, što bi jamačno rezultiralo kvalitetom više. Prvog dana kvalifikacija, u prvom susretu kontra domaćina turnira, Sveučilišta u Zadru, Dubrovčani su glatko izgubili 0:4, ali su sljedećeg dana u dvokolu ostvarili dvije pobjede; protiv Gospićana 7:1 te u odlučujućoj utakmici za poredak kontra Šibenčana  s 2:1. U odlučujućem susretu protiv Šibenčana (borba za drugo i treće mjesto u skupini) krasan vodeći pogodak za naše Sveučilište u same gornje rašlje postigao je Rončević, Kljunak je nakon lijepog proigravanja iskosa „provukao“ loptu ispod ruku šibenskog vratara za 2:0, a Šibenčani su u nastavku ipak uspjeli smanjiti rezultat. Upravo protiv Šibenika Dubrovnik je taktički odigrao najbolju utakmicu, što treba zahvaliti i njihovom voditelju Mateu Saulanu koji je s klupe vukao prave poteze.

Za sastav Sveučilišta su nastupili: Antonio Stjepović, Ivan Kristović, Josip Nebergoj, Faris Sarić, Benjamin Marasović, Marko Tolj, Darko Rončević, Ino Kandić, Danijel Sentić, Niko Vlahušić, Josip Marušić, Mateo Kljunak i Dominik Glavinić. Repozitorij
Tražilica