english English

UnisportHR Futsal liga 2016/2017

23.03.2017, 15:31:48

Malonogometaši Sveučilišta u Dubrovniku izgubili su sva tri susreta UnisportHR Futsal lige 2016/17 koja je u utorak i srijedu (14. i 15. ožujka) trokolom startala u Splitu, u velikoj i maloj dvorani na Gripama.

Podsjetimo, naši studenti uspjeli su se plasirati među osam najboljih momčadi hrvatskih visokih učilišta nakon dva kruga kvalifikacija; najprije u Zadru sredinom prosinca prošle godine, a potom i u „završnoj rundi“ u Zagrebu koncem siječnja, što samo po sebi predstavlja veliki uspjeh. U prvom susretu Dubrovčani su izgubili od Osijeka (1:3); mora se priznati da su Osječani tijekom cijelog susreta dominirali i pokazali se kvalitetnijom momčadi, što je rezultiralo vodstvom od 3:0, odnosno našim studentima pošlo je za rukom postići tek počasni pogodak.

Drugog dana kontra Veleučilišta VERN,  momčadi koja je 2015. godine bila prvak Europe, a u prošlosezonskom ligaškom izdanju  šesta, dubrovački studenti odigrali su svakako najbolju utakmicu. Premda su Zagrepčani relativno brzo poveli s 2:0, Dubrovčani su uspjeli poravnati rezultat na 2:2 te ih je dvije i pol minute dijelilo od osvajanja prvih bodova; nažalost dvije greške stajale su ih drugog poraza (2:4). Odmah nakon ovog dvoboja igrali su protiv Veleučilišta Baltazar iz Zaprešića te doživjeli i treći poraz (3:5); „žuti“ su imali vodstvo od čak 5:1, odnosno naši malonogometaši do kraja susreta ipak su uspjeli postići dva pogotka i tako ublažiti poraz. Kao i u susretima kvalifikacija, tako i u ovom trokolu na splitskim Gripama, konstantno solidan bio je vratar Sveučilišta u Dubrovnika, ujedno i kapetan momčadi, Faris Sarić.

Za Dubrovčane su u Splitu još igrali: Josip Nebergoj, Josip Marušić, Marko Tolj, Antonio Stjepović, Dominik Gustin, Josip Tomičić, Mateo Kljunak, Darko Rončević, Dominik Glavinić, Benjamin Marasović i Ivan Levanat. Zbog poslovnih obaveza momčad nije vodio Mateo Saulan, odnosno na njegovo mjesto tijekom splitskog trokola „uskočio“ je hrvatski futsal reprezentativac Jakov Grcić.

REZULTATI:

1.KOLO

Baltazar – VERN (2:3)
Zagreb – Split (1:2) 
Zadar – Vukovar (1:3)
Osijek – Dubrovnik (3:1)

2.KOLO

Baltazar – Osijek (3:2)
Zadar – Zagreb (6:2)
Dubrovnik – VERN (2:4)
Vukovar – Split (5:3)

3.KOLO

Split – Zadar (3:2)
Dubrovnik – Baltazar (3:5)
Zagreb – Vukovar (7:1)
Osijek – VERN (0:3)

Poredak: VERN 9 bodova, Baltazar, Split, Vukovar 6 bodova, Zadar, Zagreb, Osijek 3 boda, Dubrovnik bez bodova. Repozitorij
Tražilica