english English

Studenti Elektrotehničkih i komunikacijskih tehnologija u pomorstvu bili su na studijskom putovanju

05.05.2017, 12:05:58

Studenti treće godine preddiplomskog te prve i druge godine diplomskog studija Elektrotehničkih i komunikacijskih tehnologija u pomorstvu, u pratnji nastavnice dr. sc. Anamarije Bjelopera, bili su na studijskom posjetu institucijama i tvornicama u Zagrebu od 24. - 28. travnja 2017.

To je putovanje bilo dio edukacije iz različitih kolegija na preddiplomskom i diplomskom studiju Elektrotehničkih i komunikacijskih tehnologija u pomorstvu iz područja elektrotehnike i elektronike, automatizacije i elektroničke regulacije, elektrostrojarstva, automatike te različitih grana komunikacija.

Ovom posjetom studenti su imali priliku sudjelovati u procesima proizvodnje u različitim tvornicama i posjetiti srodnu obrazovnu instituciju - Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Studijski posjet organiziran je u okviru projekta  ''Edukacijski projekt studenata EKTP-a'' financiranog sredstvima Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku. Ovim stručnim posjetom studenti su proširili i nadopunili svoje postojeće znanje, povezali teorijska i praktična znanja iz različitih područja i kolegija koje slušaju na svom studiju, te stekli nova iskustva koja bi mogli koristiti u nastavku obrazovanja i budućem zaposlenju.

Studenti su posjetili: Rimac automobile, Greyp Bikes, Končar – Elektronika i informatika (INEM), Končar- Generatori i motori  (GIM), Data centar, business showroom Hrvatskog Telekoma, Hrvatsku radioteleviziju i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Prilikom posjete Rimac automobilima i Greyp Bikes upoznali su se s cjelokupnim procesom proizvodnje električnih automobila i električnih bicikla. Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva posjetili su istraživačke laboratorije Zavoda za automatiku i računalno inženjerstvo, Zavoda za radiokomunikacije i Zavoda za elektrostrojarstvo. U Končar INEM upoznali su se s područjem djelovanja tvornice koje obuhvaća opremu u energetici, opremu za elektrovučni program i informacijske i komunikacijske tehnologije gdje su studenti vidjeli različite faze proizvodnje. U Končarevoj tvornici generatora i motora (GIM) prikazane su im sve faze proizvodnje generatora i motora. Pri posjeti Hrvatskom Telekomu studenti su posjetili Data (podatkovni) centar gdje im je objašnjena cjelokupna infrastruktura centra tj. elektroenergetska infrastruktura (transformatorska i agregatska stanica) i različita strojarska oprema (sustavi grijanja, hlađenja) u samom centru, business showroom tj. prodajno-izložbeni prostor opremljen različitom ICT tehnologijom, rješenjima i uslugama, a studenti su mogli isprobati i najnovije gadgete kao što su npr. naočale za virtualnu stvarnost i slično. Na Hrvatskoj radioteleviziji upoznali su s radom tehničkih sustava i procesom proizvodnje televizijskog programa.Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica