english English

Američki studenti posjetili Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju

18.05.2017, 14:12:12

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku 16. svibnja 2017. posjetili su studenti i profesori Kelley School of Business, Indiana University, iz Sjedinjenih Američkih Država. Po istraživanjima Bloomberg Businessweeka zadnjih godina Kelley School of Business je rangirana kao četvrta poslovna škola u SAD-u i zauzela je prvo mjesto među javnim poslovnim školama.

Nakon pozdravnog govora pročelnika Odjela izv. prof. dr. sc. Nebojše Stojčića, predavanje je studentima održao Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i diplomat s dugogodišnjem iskustvom.
Baričević je studentima govorio o položaju RH u EU, predsjedavanje Hrvatske u prvoj polovici 2020., o ulozi Europske komisije u Hrvatskoj, a dotaknuo se i Schengenskog sporazuma, BREXIT-a, ugovora o slobodnoj trgovini EU i Kanade (CETA). U svojemu je predavanju pričao i o migracijama, širenju EU i kohezijskoj politici, ali se posebno osvrnuo i na mlade i mjere EU-a za suzbijanje nezaposlenosti. Zaključno je govorio i o obrazovanju pritom naglasivši program razmjene Erasmus+.

Druženje studenata nastavljeno je i u neformalnom ozračju gdje su imali prilike razmijeniti studijska iskustva i kontakte. Repozitorij
Tražilica