english English

Poziv na radionicu "Arduino za početnike"

14.02.2018, 11:48:22

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s RIT Croatia, Sveučilištem u Dubrovniku i CITYOS fondacijom organizira niz od sedam TECH radionice za mlade. Radi se o inovativnim radionicama koje kombiniraju učenje i istraživanje, a prilagođene su potrebama korisnika neovisno o razini predznanja. Vrhunski predavači će polaznicima u par sati ponuditi najsuvremenija znanja i trendove iz raznih područja tehnologije.

Prva radionica Arduino za početnike održati će se 17. veljače 2018. godine u prostorijama DURA-e. (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik).

Radionica je namijenjena srednjoškolcima, studentima i ostalim mladim osobama.

Na radionici će polaznici naučiti kako izraditi vlastiti IoT (Internet of things) uređaj kroz izgradnju, povezivanje i kontroliranje elektroničkih uređaja. Polaznici će se prvenstveno upoznati s osnovama Arduino tehnologije kao npr. naučiti povezivati LED diode, senzore i WiFi, te na kraju izgraditi prototip IoT uređaja. Polaznici će izraditi prototip daljinskog prekidača, koji je moguće koristiti za kontrolu svjetla ili otključavanje vrata.

Program radionice:

Korak 1: IoT osnove - što je zapravo IoT i gdje ga sve možete koristiti?

Korak 2: Arduino osnove - kako koristiti Arduino - ograničenja i mogućnosti?

Korak 3: LED i spajanje osnovne elektronike

Korak 4: Upoznavanje sa senzorima koji su dostupni za radionicu i njihovo povezivanje s  Arduinom

Korak 5: Izrada prototip daljinskog prekidača, koji je moguće koristiti za kontrolu svjetla ili otključavanje vrata

Korak 6: Demonstracija napravljenog

Trajanje radionica je predviđeno od 09:00 - 17:00 sati.

Predavači na radionici su Dubravko Jakovljević i Petar Matuško, dio tima koji je realizirao projekt Smart parking na parkingu ispod Žičare, te osmislili i proveli projekte Smart Park - pametni sustav navodnjavanja i Solarne Klupe, a sve bazirano na IoT tehnologiji.

Prijavit se možete na:

Online:

*E-mail: mpuljas@dura.hr

*Telefon: 099 5361 271

Broj polaznika je ograničen! Repozitorij
Tražilica