english English

Stjepan Srhoj pohađat će program Akademije za politički razvoj

02.03.2018, 09:44:13

Asistent na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju i doktorand na Leopold-Franzens-Universität Innsbruck (Austrija) Stjepan Srhoj pohađat će ovu godinu program Akademije za politički razvoj (APR), kao predstavnik iz područja znanosti.

„Svoje sudjelovanje u programu Akademije za politički razvoj pokušat ću iskoristiti na način da razvijem i predložim na razmatranje novi kolegij na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju. Posebno mi je drago što se primaju uspješni pojedinci do 35 godina, a meni je 28, pa mi je to znak da sam na dobrom putu. Također, u drugi selekcijski krug pozvano je 56 kandidata od svih prijavljenih, a u konačnici nas je odabrano samo 26. Program Akademije obuhvaća četiri vikenda edukacije, u kojem se razvijaju vještine za uspostavu suradnje između sektora za dobrobit društva u cjelini. Inače, APR je posebno važan zbog kontakata alumnija“, rekao je Srhoj.

Kako je istaknuto na stranicama APR-a, Akademija je udruga koja primarno provodi programe obrazovanja i povezivanja mladih lidera i profesionalaca iz različitih sektora – politike, poslovnog sektora, javne uprave, civilnog društva, medija i znanosti. Alumniji Akademije pokretači su mnogobrojnih uspješnih projekata kojima doprinose pozitivnim promjenama u društvu, a budući da realizacija projekata često podrazumijeva suradnju alumnija iz različitih generacija, na ovaj način APR doprinosi promicanju važnosti međusektorske suradnje te povezivanju pojedinaca iz različitih područja i njihovom zajedničkom djelovanju za opće dobro. Temeljni ciljevi Akademije za politički razvoj su demokratske političke kulture među vrhunskim mladim kadrovima te poticanja dijaloga i suradnje među njima na pitanjima općeg društvenog interesa. Godišnji program Akademije od početka se provodi u partnerstvu sa Vijećem Europe i uklopljen je u njihov projekt obrazovanja političkih, ekonomskih i društvenih lidera u tranzicijskim državama. Akademija za politički razvoj dio je mreže škola „Schools of Political Studies“ Vijeća Europe koja danas broji 21 članicu.Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica