english English

FORCA 2018: Financijsko Obrazovanje – Razborita Cjeloživotna Aktivnost

13.03.2018, 15:21:54

Sveučilište u Dubrovniku u svjetskom i europskom tjednu novca organizira treći Simpozij FORCA 2018: Financijsko Obrazovanje – Razborita Cjeloživotna Aktivnost. Ove će se godine FORCA održati u Gradu Ploče 15. ožujka 2018., a u središnjem dijelu Simpozija bit će predstavljeni rezultati istraživanja „Financijska pismenost srednjoškolaca Grada Ploče, koje su osmislile i realizirale nastavnice Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku doc. dr. sc. Iris Lončar i mr. sc. Zrinka Golemac.

U kontekstu istaknutih rezultata, srednjoškolcima i studentima Grada Ploča bit će omogućeno upoznavanje s financijskim proizvodima za mlade. Cilj je buduće štediše i potrošače upoznati s mogućnostima koje im se pružaju u sferi financijskih proizvoda i osposobiti ih za donošenje svakodnevnih financijskih odluka.

Svjetski tjedan novca (Global Money Week) globalna je inicijativa koja se počela obilježavati od 2012. godine. Ovu ideju podržala je i European Banking Federation (EBF), pa se od 2015. godine prvi put i u Europi počinje obilježavati Europski tjedan novca (European Money Week). Cilj je istaknutih manifestacija na svjetskoj i europskoj razini potaknuti svijest o značenju financijske pismenosti i financijskog obrazovanja mladih.Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica