english English

O klubu UNIDU Alumni

Što je Alumni?

Alumni je popularni naziv (latinskog podrijetla – starateljstvo, štićenik) za bivše studente nekog visokog učilišta. Alumni (lat. Množina od laumnus) znači bivši pripadnik neke ustanove, najčešće sveučilišta (Alma Mater) koji ostaje u svezi s njom. Alumni su uobičajena udruženja u svijetu pa na nekim sveučilištima imaju i stoljetnu tradiciju. Iako je Sveučilište u Dubrovniku jedno od najmlađih hrvatskih sveučilišta, želi slijediti sve dobre prakse pa tako i uspostaviti trajnu vezu sa svojim diplomiranim studentima i obavještavati ih o svojim razvojnim planovima i programima te potaknuti sve vas koji ste stekli diplomu na ovom Sveučilištu da nam pomognete u nastojanjima da ono bude što bolje i kvalitetnije.

Ciljevi kluba?

Cilj je uspostava i održavanje veze između Sveučilišta i diplomiranih studenata kao i poticanje suradnje između Sveučilišta, tvrtki i organizacija u kojima su zaposleni. Sveučilište u Dubrovniku želi uspostaviti trajnu vezu sa svojim završenim studentima i informirati ih o svim razvojnim planovima i programima obrazovanja i izobrazbe te uključiti sve one koji žele pomoći razvoju Sveučilišta. U tom smislu, komunikacija sa diplomiranim studentima jedan je od važnih zadataka i to ne samo vezano za njihove želje i potrebe (studiranjem ili pronalaskom posla) već i njihovo razmišljanje o samom studiju (njihovi prijedlozi i primjedbe).

Bivši studenti mogu utjecati na osmišljavanje strategije razvoja Sveučilišta, utjecati na profiliranje novih nastavnih planova i programa, pomagati u marketingu i samoj promociji Sveučilišta.

Moramo naglasiti važnost suradnje između Sveučilišta i tvrtki u kojima rade bivši studenti i to u smislu skretanja pozornosti potencijalnim poslodavcima na zapošljavanje budućih diplomanata.

Glavni ciljevi:

uspostavljanje i održavanje veze između Sveučilišta i njegovih studenata nakon završetka studiranja
povezivanje svih nekadašnjih studenata u UNIDU ALUMNI klub
razvijanje suradnje između Sveučilišta i tvrtki ili organizacija u kojima rade bivši studenti
razmjena stručnih i poslovnih informacija između članova udruženja
promocija i unapređenje djelatnosti Sveučilišta
pomoć pri zapošljavanju članova udruženja
obilježavanje obljetnica i jubilarnih datuma
suradnja s ostalim Alumni udruženjima u zemlji
zaštita strukovnih interesa


Kako postati član Kluba UNIDU ALUMNI?

UNIDU ALUMNI klub je klub bivših diplomiranih studenata čiji se član postaje ispunjavanjem pristupnice.

Koje pogodnosti imaju članovi Kluba UNIDU ALUMNI?

Sve članove Kluba UNIDU ALUMNI redovite ćemo izvještavati o našim aktivnostima i razvojnim planovima pomoću časopisa UNIDU Alumni, ove web stranice i na druge pogodne načine.

Sveučilište svojim bivšim studentima može sustavno pružati stručnu, znanstvenu i drugu pomoć kroz različite projekte i tečajeve, dostupnost stručnoj literaturi itd.

Članovi Kluba UNIDU ALUMNI imaju mogućnost koristiti se različitim tečajevima koji se organiziraju na Sveučilištu uz povlašten status.

Sve važne obavijesti i događaje vezane za Sveučilište, kao i programe izobrazbe objavljivat ćemo u časopisu UNIDU Alumni i na taj način dodatno povezati članove udruženja.

 Repozitorij
Tražilica