english English

Služba za profesionalnu orijentaciju i savjetovanje studenata (SPOSS)

„Poduzetnik živi neko vrijeme kako nitko ne želi, da bi nakon toga živio onako kako nitko ne može“

Poduzetnik Hrvoje Prpić održao je gostujuće predavanje o poduzetništvu s motom: „Poduzetnik živi neko vrijeme kako nitko ne želi, da bi nakon toga živio onako kako nitko ne može“, 8. svibnja 2018., na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju.

Predavanje je započeo zanimljivostima s osobnog puta i razvoja, od dječaka do tinejdžera, lošeg učenika i nekoga tko je radio svakakve poslove samo da bi nešto zaradio. Govorio je o prvom zaposlenju u javnom sektoru, pa je objasnio kako je pokrenuo svoju tvrtku, na što se nadovezao s pričom o uspjehu koji je postigao s tvrtkom HGspot. Spomenuo je i potpisivanje ugovora s jednom od najvećih svjetskih internet modnih trgovina ASOS, te uspješno investiranje u kriptovalute.

Obrazovni program Coca-Cole i SELECTIO grupe („Obrazovni program Coca-Colina podrška mladima“)

Grupa  SELECTIO partner je tvrtke Coca-Cola HBC Hrvatska u provedbi besplatnoga obrazovnog programa Coca-Colina podrška mladima. U okviru tog programa, održat će se u više hrvatskih gradova, pa i u Dubrovniku, trodnevna radionica na kojoj će naglasak biti upravo na ona poslovna životna znanja i vještine koje poslodavci traže i očekuju od budućih zaposlenika, što je iznimno korisno za studente koji se pripremaju za izlazak na tržište rada. Više informacija o ovom programu može se pronaći na: https://prijava.cocacolinapodrskamladima.hr/, a radionica će se u Dubrovniku održati od 24. do 26. travnja.

Studenti se mogu prijaviti slanjem životopisa na e-mail adresu: coca-cola@selectio.hr i ispunjavanjem obrasca na poveznici: https://prijava.cocacolinapodrskamladima.hr/.U ovom besplatnom obrazovnom programu prošle je godine sudjelovalo više od 250 mladih osoba diljem Hrvatske.

Poziv studentima za posjet agenciji Direct boooker

Služba za profesionalnu orijentaciju i savjetovanje studenata organizira posjet agenciji Direct booker (Vukovarska 9) u petak, 28. ožujka 2018., u 10 sati.  Sudjelovanje pruža priliku studentima da, kroz prezentaciju i  obilazak Agencije, doznaju sve o poslovanju najbrže rastuće agencije u regiji za privatni smještaj. Kroz razgovor s potencijalnim poslodavcem studenti će dobiti informacije „iz prve ruke“ i obogatiti svoje teorijsko znanje onim iz prakse, a čut će i o mogućnostima prakse i zapošljavanja, i to u okviru programa „S faksa na posao“. Posjet je namijenjen studentima Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju. Posebno pozivamo studente završnih godina preddiplomskoga i studente diplomskih studija da se prijave, s obzirom na njihov skori ulazak na tržište rada.Tražilica