english English

Služba za profesionalnu orijentaciju i savjetovanje studenata (SPOSS)

Poziv studentima za posjet agenciji Direct boooker

Služba za profesionalnu orijentaciju i savjetovanje studenata organizira posjet agenciji Direct booker (Vukovarska 9) u petak, 28. ožujka 2018., u 10 sati.  Sudjelovanje pruža priliku studentima da, kroz prezentaciju i  obilazak Agencije, doznaju sve o poslovanju najbrže rastuće agencije u regiji za privatni smještaj. Kroz razgovor s potencijalnim poslodavcem studenti će dobiti informacije „iz prve ruke“ i obogatiti svoje teorijsko znanje onim iz prakse, a čut će i o mogućnostima prakse i zapošljavanja, i to u okviru programa „S faksa na posao“. Posjet je namijenjen studentima Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju. Posebno pozivamo studente završnih godina preddiplomskoga i studente diplomskih studija da se prijave, s obzirom na njihov skori ulazak na tržište rada.

Poziv za iskazivanje interesa za obavljanje studentske prakse u Uredu DNŽ u Bruxellesu

Sveučilište u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanska razvojna agencija DUNEA d.o.o.  dogovorile su međusobnu suradnju u vezi s obavljanjem stručne prakse u uredu Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu.

5. Dan karijera: „Freelancing – sadašnjost, budućnost ili oboje?“

Više panel diskusija s temom freelancinga u digitalnom dobu i posebna radionica za studente o digitalnom marketingu, obilježili su peti Dan karijera Sveučilišta u Dubrovniku, na kojima su sudionici bili poduzetnici, predstavnici vodećih hrvatskih tvrtki i alumni Sveučilišta. Uvodni panel okupio je televizijskog novinara i urednika Gorana Milića, Karlu Andrić iz Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca, Marijanu Puljas iz Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e i suosnivačicu i CEO Startaparata Helenu Rosandić. Panel je moderirao doc. dr. sc. Đorđe Obradović s Odjela za komunikologiju.Tražilica